Worstelarbiters op Takhti Cup (Iran)

Paul LengkeekWorstelenLeave a Comment

Van 18 t/m 20 januari 2017 vond in de Iraanse stad Mashhad het 37e internationaal worsteltoernooi “TAKHTI CUP”. Dit toernooi werd georganiseerd door de Iraanse worstelbond, onder auspiciën van de internationale worstelbond – United World Wrestling (UWW). Dit toernooi staat bekend als een sterk en spannende worstelevenement.

Op dit toernooi werd er geworsteld in drie stijlen: Olympische stijlen – Grieks-Romeins en Vrije stijl en niet-Olympische stijl – Pahlavani Worstelen. Voor het Pahlvani Worstelen werden Nederlandse worstelscheidsrechters (Edmar Abdoulaev als Hoofdscheidsrechter en Yousef Nasiri als scheidsrechter) door Wereld Pahlavani Worstel Comité (UWW) uitgenodigd. De wedstrijden op dit toernooi werden in de teamverband gehouden, in totaal hebben er 38 teams meegedaan (16 teams in de Vrije stijl, 12 teams in Grieks-Romeins en 10 teams in Pahlavani worstelen).

Edmar Abdoulaev werd ook als Scheidsrechter-Delegaat voor dit toernooi door de UWW aangewezen. Zijn taak was om samen met Iraanse Pahlavani-instructeur de regels van het Pahlavani worstelen uit te leggen en het werk van de aanwezige scheidsrechters te beoordelen. De enige neutrale Nederlandse arbiters werden, op verzoek van de UWW-Delegaat en Iraanse bond, ook ingezet bij de wedstrijden in de Olympische worstelstijlen: Edmar als matpresident en Yousef als scheidsrechter op de worstelmat.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *